Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα στα εκατό παιδιά είναι εγγενώς "ψυχοπαθή", προειδοποιούν οι ερευνητές...

Περίπου το 1% των παιδιών μπορεί να είναι "εγγενώς ψυχοπαθή", με τους γονείς του να αδυνατούν να αναστρέψουν τη συμπεριφορά τους, δηλώνουν οι ερυενητές ψυχολόγοι στο University College του Λονδίνου

Μέχρι τώρα τα παιδιά που λένε ψέματα, εξαπατούν και διαπράττους πράξεις ανελέητης σκληρότητας θεωρούνταν ως προϊόν της κακής ανατροφής. Ωστόσο οι ερευνητές, στο πλαίσιο δύο μελετών, έδειξαν ότι τέτοια χαρακτηριστικά είναι σε μεγάλο βαθμό γενετικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι οι τυπικές "τιμωρίες" είναι απίθανο να είναι αποτελεσματικές.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα παιδιά αυτά, τα οποία τα περιγράφουν ως «ανάλγητα-απαθή», αποτελούν μια ξεχωριστή υπο-ομάδα των νέων με κακή συμπεριφορά.

Είχαν προβλέψει ότι μεταξύ του ενός τετάρτου και των μισών παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, που αντιστοιχεί σε περίπου 1% όλων των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καθηγητής Viding, επικεφαλής της μελέτης αυτής, δήλωσε ότι αν και τα παιδιά που είχαν αντι-κοινωνικές τάσεις συμπεριφοράς ήταν πιο πιθανό να είναι το προϊόν της κακής ανατροφής, αυτό δεν συμβαίνει στη περίπτωση των παιδιών με ψυχοπαθητικές τάσεις.

"Για την ομάδα των παιδιών που έχει ανάλγητα-απαθή χαρακτηριστικά, υπάρχει μια ισχυρή γενετική ευπάθεια. Αυτό δε σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν αντικοινωνικά ή προορίζονται να γίνουν αντικοινωνικά", ισχυρίστηκε ο επιστήμονας και συνέχισε λέγοντας: "Αλλά με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι από εμάς είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις, αυτά τα παιδιά είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στις επιδράσεις του περιβάλλοντος που προκαλούν το αντικοινωνικό αποτέλεσμα".

Ωστόσο, ο καθηγητής Viding, ο οποίος θα παρουσιάσει τα ευρήματά της στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης στο Αμπερτνιν την επόμενη εβδομάδα, είπε ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ψυχοπαθή παιδιά ανταποκρίνονται σε μια "ζεστή" ανατροφή.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δίνοντας στα παιδιά αυτό που θέλουν, οι γονείς θα έχουν ως αντάλλαγμα την καλή συμπεριφορά τους.

Πηγή: Daily Mail

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου