Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο Μουσείο Πίτσας στον κόσμο!

Μερικά αντικείμενα από τη συλλογή πίτσας ephemera

Ένα νέο μουσείο στη Φιλαδέλφεια παρουσιάζει ένα κομμάτι του πολιτισμού των ΗΠΑ αναδεικνύοντας ένα από τα αγαπημένα φαγητά της.

Η πιτσαρία Pizza Brain, αποτελεί το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο σε αντικείμενα σχετικά με τις πίτσες. Η ιδέα ήταν του ιδιοκτήτη Brian Dwyer, ο οποίος οργάνωσε μια πολύ επιτυχημένη επίδειξη τέχνης το 2010 που ονομαζόταν «Δώστε μια ευκαιρία στην Πίτσα» (Give Pizza a Chance). Βλέποντας το πάθος της κοινότητας του για την πίτσα, συνέχισε να προσθέτει αντικείμενα στην εντυπωσιακή συλλογή του ephemera, όπου το 2011 κέρδισε το Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως την μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με την πίτσα.

Από ποδιές για μαγείρεμα, τραγούδια για την σάλτσα της πίτσας, μέχρι και παιχνίδια που σχετίζονται με πίτσα, η συλλογή βρίσκεται μέσα στο εστιατόριο σαν μια διαδραστική εγκατάσταση τέχνης. Οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν ένα από τα παιχνίδια με θέμα την πίτσα και να ακούσουν αποσπάσματα για πίτσα από διάσημες ταινίες.

Η πιτσαρία σερβίρει, αυτό που ο Dwyer και ο σεφ του, Joe Hunter, αποκαλούν «πίτσα αμερικανικού τύπου», δηλαδή πίτσα με παχιά ζύμη, φτιαγμένη με τοπικά προϊόντα, όπως το παραδοσιακό τυρί και πεπερόνι, αλλά και πιο ασυνήθιστες γεύσεις, όπως η γαλλική κρεμμυδόσουπα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία πίτσας όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν, καθώς και παγωτό με γεύση πίτσας, που είναι χορηγία της εταιρίας Little Babys Ice cream.
 
Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου