Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Βαλένθια: Μια πόλη χωρίς... φάρμακα


Άδεια είναι τα ράφια των φαρμακείων στις ισπανικές περιφέρειες που είναι υπερχρεωμένες. Οι άνθρωποι βασίζονται στην πολιτεία για δωρεάν υγεία και παιδεία, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους - και δεν μπορούν να περιμένουν πολλή βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση, καθώς  υπάρχει μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση.




Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, η κυβέρνηση της Βαλένθια - δηλαδή το σύστημα υγείας - οφείλει ένα μεγάλο ποσό της τάξεως πάνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ σε φαρμακεία της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι τα τοπικά φαρμακεία δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν τα απαιτούμενα φάρμακα, πράγμα που προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. 


Οι ισπανικές περιφέρειες έχουν μια εξαιρετική πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της άνθισης της αγοράς ακινήτων που έχει αποκλειστεί τώρα η Ισπανία, είχαν κάποια συλλογή των φόρων από την ιδιοκτηςσία ακινήτων.  Τώρα που πηγή εσόδων έχει εξανεμιστεί, οι περιφέρειες  αναμένουν από  την κεντρική κυβέρνηση να τους παράσχει τα μετρητά που χρειάζονται. Αλλά η κεντρική κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση.  


Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου