Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

4 στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεσεις στο Αφγανιστάν.

Τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επίθεση που πιστεύεται ότι είχε τη συμμετοχή και της αφγανικής αστυνομίας στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους. Είναι μία ακόμα επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του συνασπισμού.

Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή "μετά από μια επίθεση εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την ύποπτη αφγανική αστυνομία", δήλωσε ο Jamie Graybeal, ένας εκπρόσωπος της Διεθμούς Δύναμης του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.Οι αντάρτες ήταν μεταμφιεσμένοι σε στρατιώτες των ΗΠΑ και πιστεύεται πως είχαν πληροφορίες "από μέσα". Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο.

Ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει ότι ήταν μια καλά συντονισμένη επίθεση στην οχυρωμένη βάση σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου στην επαρχία Χελμάντ.Δύο Αμερικανοί πεζοναύτες και 14 αντάρτες σκοτώθηκαν στη μάχη. Ο μοναχικός επιζών των ανταρτών, ο οποίος τραυματίστηκε, συνελήφθη.Οι αντάρτες, αφού οργανώθηκαν σε τρεις ομάδες, εξαπέλυσαν επίθεση στο αεροδρόμιο της κοινής βάσης που περιλαμβάνει την αμερικανική επιχείρηση στο στρατόπεδο Leatherneck και βρετανική επιχείρηση στο στρατόπεδο Bastion, όπου βρίσκεται και ο Βρετανός Πρίγκηπας Χάρυ. 

Ο διεθνής συνασπισμός δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πώς πήραν οι αντάρτες τις στολές του Στρατού των ΗΠΑ.


Οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως απάντηση στο τρέιλερ της ταινίας "Αθωότητα των Μουσουλμάνων" που προκάλεσε διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 20 χώρες. Το τρέιλερ, το οποίο απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ ως παιδεραστή και αδίστακτο δολοφόνο, έχει προκαλέσει αναταρχές στον μουσουλμανικό κόσμο.


Στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν κάλεσαν τους αντάρτες να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ σε αντίποινα.

 
Εν τω μεταξύ, η διεθνής συνασπισμός αρνήθηκε να απελευθερώσει τις λεπτομέρειες σχετικά με την ιθαγένεια και τον τόπο της επίθεσης που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες στο νότιο Αφγανιστάν.


Οι θάνατοι στα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν έχουν ξεπεράσει τους 50 από την αρχή του έτους.

Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου