Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Νοικιάστε ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό χωριό!

Χωριό Deidesheim, Γερμανία

Γιατί να κλείσετε απλά ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όταν μπορείτε να νοικιάσετε ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό χωριό;

Οι τοπικές εταιρείες Airbnb και Xnet έχουν καταστήσει δυνατή την ενοικίαση εννέα ολόκληρων χωριών σε όλη την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Φυσικά, η ενοικίαση ολόκληρου χωριού κοστίζει πολύ ακριβά για αυτό το λόγο η συνηθισμένη πελατεία είναι μεγάλες εταιρείες όπως η Hyundai και η Siemens που προτιμούν να φιλοξενήσουν τους συνεργάτες τους στο χωριό επίπεδο, παρά σε ένα κοινότυπο συνεδριακό κέντρο.

Η ενοικίαση ενός χωριού κοστίζει από 40.000 ευρώ έως 51.000 ευρώ τη βραδιά και καλύπτει στέγαση και διατροφή για περίπου 150 άτομα. Επίσης, υπάρχουν μικρά τουριστικά καταστήματα  όπου οι ντόπιοι με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν τα προς το ζην.

Το πρώτο χωριό που δέχτηκε να συμμετέχει στην ενοικίαση το 1996 ήταν το Brand, που βρίσκεται στην Αυστρία στις ανατολικές Άλπεις, και έχει παραμείνει το πιο δημοφιλές ενοικιαζόμενο χωριό. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σκι, γκολφ και άλλες δραστηριότητες.

Η διαδικασία κράτησης και σχεδιασμού απαιτεί πολύ χρόνο, αφού χρειάζεται τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι και ένα χρόνο για να προετοιμαστεί κατάλληλα για μια πολύ μεγάλη ομάδα επισκεπτών.


Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Νίκη Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου