Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ "πλήττουν" την υποψηφιότητα Ομπάμα.

Οι ελπίδες για επανέκλογη του Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκαν πλήγμα την μετά την ανακοίνωση νέων απογοητευτικών νέων στοχείων για την απασχόληση που έδειξαν ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ  στάσιμη  μόλις δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Επίσης, ο Ομπάμα έβγαλε μια ανιαρή ομιλία στη Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση στο Σαρλότ της Βόρεια Καρολίνα όπου το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι για τις ΗΠΑ προστέθηκαν μόνο 96.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ένας αριθμός που ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Ο  Ομπάμα στην εναρκτήρια ομιλία του υπέδειξε Αμερικανούς ένα "δύσκολο δρόμο" για μια "καλύτερη θέση", αλλά οι φτωχοί αριθμοί των θέσεων εργασίας τόνιζε τόσο την υποκείμενη αδυναμία της αμερικανικής οικονομικής ανάκαμψης, όσο και την ανηφορική μάχη που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος αν θέλει να κερδίσει τη δεύτερη θητεία.

Ο Mitt Romney, Δημοκρατικός αντίπαλός του, χρησιμοποίησε τους αριθμούς ως απόδειξη, όπως είπε, των αποτυχημένων πολιτικών ενεργειών του Ομπάμα και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για τη μεσαία τάξη της Αμερικής. Με την ανεργία στις ΗΠΑ στο 8,1% ο Ομπάμα θα δυσκολευτεί πολύ να  προσπεράσει τον αντίπαλό του στις δημοσκοπήσεις και ο Ρόμνεϊ θα προσπαθήσει να κερδίζει έδαφος από τις αδυναμίες των πολιτικών που εφάρομοσε ο νυν πρόεδρος.


Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου