Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Κύμα» απεργιακών κινητοποιήσεων από γιατρούς, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς

Οι γιατροί ζητούν από το υπ. Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών ενώ οι δικαστικοί διαμαρτύρονται για τη δρομολογούμενη μείωση των αποδοχών τους. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο, να μην εφαρμοσθεί η εφεδρεία και εργασιακή διαθεσιμότητα, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί

Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν
.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το οποίο αναφέρει ότι «εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων».

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει, επίσης, ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

«Παραλύουν» τα δικαστήρια τη Δευτέρα

Παραλύουν πανελλαδικά σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.

Ειδικότερα, μέσα σε ανήσυχο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Το 14ήμερο αυτό παράλληλα δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.

Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

Επίσης, θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της Ένωσης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης τόνισε ότι «θέλουν να υποβαθμίσουν τη Δικαιοσύνη» και προσέθεσε ότι όλες οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων «πρέπει να είναι δυναμικές και να μην έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες».

«Έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Δικαιοσύνη η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, τονίζοντας ότι είναι «άκαμπτη η επιμονή της Κυβέρνησης» στην μείωση των αποδοχών των δικαστών.

Συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.
Συγχρόνως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει:

-Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.
-Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και στις άλλες πόλεις, και όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
-Επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κλπ.
Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/9 στην Αθήνα.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν τα ΤΕΙ 

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι καθηγητές των ΤΕΙ. Τα Τεχνολογικά Ιδρύματα λειτουργούν κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα αφού δεν ελήφθη απόφαση συνέχιση της αποχής.

Πάντως, οι καθηγητές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αποφάσισαν εκτός από τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων, κατά τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Οι καθηγητές διεκδικούν ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων λειτουργών, με ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων. Να μη γίνει καμία μείωση του έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού γιατί, ήδη, όπως υποστηρίζουν, τα ιδρύματα λειτουργούν οριακά και ο κίνδυνος να μην πραγματοποιούνται πολλά εργαστηριακά μαθήματα είναι ορατός. 'Αμεσο διορισμό όσων έχουν εκλεγεί σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου