Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ανταλλακτικά παζάρια σε Μεσσηνία και Πιερία

Ανταλλακτικά παζάρια σε Μεσσηνία και Πιερία οργανώνονται, αυτές τις μέρες, με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ικανοποιούν βασικές ανάγκες χωρίς τη χρήση χρημάτων.
Το ανταλλακτικό παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Και Αλληλεγγύης Πιερίας ξεκινά την Τετάρτη 4 Απριλίου και για όλες τις Τετάρτες του Απριλίου στο Δημοτικό Πάρκο της Πόλης και θα λειτουργεί από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Στη Μεσσηνία το Δίκτυο Ανταλλαγών «Ελιά» προσκαλεί τους κατοίκους στο 3ο Ανταλλακτικό Παζάρι και Συλλογική Κουζίνα, το Σάββατο 7 Απριλίου από τις 12:00 έως τις 17:00 στην Πλατεία Όθωνος. Στο παζάρι αυτό θα λειτουργεί πάγκος όπου θα ανταλλάσσονται πράγματα με χρήση κουπονιών και συμπληρωματικά θα υπάρξει και πάγκος όπου θα ανταλλάσσονται προϊόντα με τη χρήση μια εναλλακτικής μοντάδας: το Κουκούτσι.

Επίσης, από τη Μεγάλη Δευτέρα, 9 Απριλιου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση παρουσίαση του δικτύου στο χώρο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, ενώ θα πραγματοποιούνται και εγγραφές στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Δικτύου.

Το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά» δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, αλληλοεξυπηρέτησης και αλληλεγγύης με τοπικό χαρακτήρα. Η λειτουργία του δικτύου λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στη δυσχερή οικονομική κατάσταση αλλά και ως πρόταση αναβάθμισης της έννοιας «αλληλεγγύη», δηλαδή τη συνειδητοποίηση πως με την αλληλοβοήθεια και τη συνεργασία μπορούμε να συμβιώσουμε πιο δημιουργικά και πιο ανθρώπινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου