Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Δανία στοχεύει στο 50% του ηλεκτρισμού από την αιολική ενέργεια

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει στραφεί στην "πράσινη ενέργεια"  και στη μείωση χρήσης  άνθρακα  για το 2020, στοχεύοντας στην πιο ευρεία, οικολογική και μακροπρόθεσμη ενεργειακή συμφωνία που έχει ποτέ επιτευχθεί. 
Στοχεύει επίσης στην παραγωγή του 35% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές, με το 50% να προέρχεται από την αιολική ενέργεια.

Ο Δανός Υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Υποδομών, Martin Lidegaard, επιβεβαίωσε στο Κοινοβούλιο της Δανίας, ότι έχουν δρομολογηθεί μια σειρά  στόχων ώστε να "απογαλακτιστεί" η χώρα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

"Η Δανία, για άλλη μια φορά, θα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της μετάβασης της πράσινης ενέργειας"  επισήμανε ο Δανός Υπουργός. " Θα είμαστε προετοιμασμένοι σε μια μελλοντική αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του άνθρακα. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που τόσο επιθυμούμε τώρα αλλά και στα επόμενα χρόνια". 

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα οδηγήσει σε  κάλυψη 100% της ενεργειακής ζήτησης της Δανίας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050, συμπεριλαμβανομένων  ηλεκτρισμού,  θέρμανσης, βιομηχανίας και μεταφορών.  Επίσης,  η δέσμευση αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει στις προσπάθειες της ΕΕ για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 30% στο 20%.

Πηγή: Guardian
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κότσαρη

1 σχόλιο:

  1. Σάσσαλος Δημοσθένης7 Απριλίου 2012 στις 5:38 π.μ.

    Εμπεριστατωμένο και πλήρες το ρεπορτάζ σου.Οι οργανωμένες χώρες ετσι αντιδρούν στις προκλήσεις των καιρών.Σε αντίθεση με την Ελλάδα που σε καμιά δεκαριά χρόνια θα γνωρίζει εαν έχει φυσικό αέριο,πετρέλαιο και πού.Οσο για για την άντληση των εν λόγω αποθεμάτων βάλε καμιά εικοσαετία για να είσαι μέσα.Οταν όλες οι σοβαρές χώρες προσπαθούν να απεξαρτηθούν απο τα όρυκτά καύσιμα στη χώρα μας είναι ζητούμενο το ποιό αυτονόητο πράγμα.Να γνωρίζουμε που βρίσκεται ο ορυκτός μας πλόυτος και να τον αξιοποήσουμε για το συμφέρον του λαού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή