Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μια ζαχαροβιομηχανία πίσω από τη δολοφονία βραζιλιάνων ακτιβιστών;

Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά το ενδεχόμενο  η δολοφονία τριών ακτιβιστών το περασμένο Σάββατο στην νοτιοδυτική πολιτεία Minas Gerais να  ήταν συνδεδεμένη με την μάχη μεταξύ ακτήμονων κατοίκων και μιας ζαχαροβιομηχανίας για την κυριότητα γεωργικών εκτάσεων.
Οι ακτιβιστές δέχτηκαν πυρά από αγνώστους όταν έβγαιναν από αυτοκίνητο κοντά στον καταυλισμό ακτήμονων κατοίκων. "Κανείς δε συνελήφθη" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Η αστυνομία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ρώτησε τους ακτιβιστές για την πιθανότητα οι ανθρωποκτονίες να είναι  αποτέλεσμα εσωτερικών προστριβών του κινήματος. Οι ομάδες ακτιβιστών αρνήθηκαν αυτήν την εκδοχή και κατηγόρησαν την ζαχαροβιομηχανία ότι πλήρωσαν δολοφόνους για να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τους ακτιβιστές.

"Είναι σίγουρα μια από τις θεωρίες για τα κίνητρα αυτού του βάρβαρου εγκλήματος. Χωρίς καμιά αμφιβολία αυτοί οι ακτιβιστές, κυριολεκτικά εκτελέστηκαν. Παρόλα αυτά,  η αστυνομία θα πρέπει να ακολουθήσει όλες τις ενδείξεις ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια." είπε στους αστυνομικούς, ο  Carlos Calazans, επικεφαλής  της υπηρεσίας για την αγροτική μεταρρύθμιση, γνωστής ως "Incra".
Οι δολοφονίες για εδαφικά ζητήματα, είναι συνηθισμένες στη Βραζιλία και οι πολίτες σπάνια προσφεύγουν στη δικαστική οδό για τα εγκλήματα αυτά.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κότσαρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου