Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νύχτα Συμπαράστασης στους αστέγους...

Η "Κλίμακα" οργανώνει για 7η συνεχή χρονιά βραδιά "Sleep out" την Παρασκευή 30 Μαρτίου από τις 06:00 μ.μ. έως τις 08:00 π.μ. της επόμενης μέρας στην Πλατεία Κλαθμώνος, καλώντας τους πολίτες να βιώσουν μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο, δίπλα στους άστεγους συμπολίτες μας.






Στην Ελλάδα του σήμερα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η "Κλίμακα", η φτώχεια και η κρίση δεν κάνουν πλέον διακρίσεις. Το μέλλον είναι αβέβαιο και κανείς δε γνωρίζει αν αύριο θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

  • 7η η Ελλάδα σε ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων στην ΕΕ των 27 χωρών.
  • 27,7% των Ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. 
  • 1 στους 4 (25,5%) που δεν είναι φτωχός , ζει σε κατοικία που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.
  • Το 27,8% του μη φτωχού πληθυσμού δυσκολεύεται να αναταπεξέλθει στις δαπάνες στέγασης. 
  • 1 στους 7 πολίτες της Αθήνας τρώει στα συσσίτια.

Η κατάσταση είναι θλιβερή και η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων αναμφίβολα δεν είναι υπόθεση μιας νύχτας. Η "Κλίμακα" καλεί τους πολίτες να σταθούν συνειδητά ενεργοί, αποκλείοντας τη στείρα φιλανθρωπία ώστε να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Η οργάνωση "Κλίμακα" αποτελεί φορέα ανάπτυξης τους ανθρώπινου και κοινωνικού κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και διαθέτει την τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης και Υποστήριξης Αστέγων  10520.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κότσαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου