Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Όταν τα φαινόμενα απατούν: Μόνο τύψεις δεν έχει ο ταυρομάχος


false-photo
. Κωνσταντίνα Κότσαρη
Η παραπάνω φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και έχει δημοσιευτεί και στο Insider με τον ισχυρισμό ότι ο Álvaro Múnera Builes, κολομβιανός ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ζώων, στα νιάτα του αγωνίστηκε ως novillero, «αρχάριος ταυρομάχος», στην Κολομβία και στη συνέχεια Ισπανία. Όπως φαίνεται όμως, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι αληθές, αλλά δε θα μπορούσε να είναι αλήθεια. Η φωτογραφία είναι ένας μύθος που αναπαράγεται στο ίντερνετ, σημειώνει το blog The Last Arena

Κατ 'αρχάς, η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει το πώς ήταν στο κοστούμι του ο ταυρομάχος. Όπως βλέπετε, δεν πρόκειται για τον ίδιο άντρα.
el-pilarico
Επίσης, η φωτογραφία στη κορυφή της ανάρτησης είναι προφανώς πολύ πρόσφατη , διότι τα χρώματα είναι ποιότητας της δεκαετίας του 1990, ενώ ο Múnera σταμάτησε τις ταυρομαχίες το 1984. Επιπλέον, ο Múnera δεν άφησε ταυρομαχίες επειδή άλλαξε γνώμη στην αρένα. Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ήταν ένας ταύρος που τον έκανε να φύγει και να εγκατελείψει την καριέρα του.
Το 1984 ένας ταύρος αποκαλούμενος «Terciopelo», από τη φυλή του Marqués de Villagodio, τον έπιασε από το πόδι και τον πέταξε πέρα από την αρένα. Έτσι έσπασε τον πέμπτο αυχενικό σπόνδυλο στο λαιμό του - μαζί με άλλους τραυματισμούς - πράγμα που τον κατέστησε οριστικά παραπληγικό.
Αργότερα, αφού είχε μεταφερθεί από το νοσοκομείο στην Ισπανία σε θεραπευτική εγκατάσταση στο Μαϊάμι για να είναι πιο κοντά στους συγγενείς του στην Κολομβία, ανέπτυξε ένα «ηθικό» πρόβλημα σχετικά με τις ταυρομαχίες. Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία της «ηθικής» μεταστροφής του, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν η συμπεριφορά του ταύρου που πεθαίνοντας έκανε τον άντρα αυτόν να τον λυπηθεί και να σταματήσει τις ταυρομαχίες, αφού ήδη είχε σκοτώσει 150 ταύρους.
Είναι γεγονός ότι οι ταυρομάχοι δε φτάνουν σε αυτό το σημείο της καριέρας τους και ξαφνικά αρχίζουν να πιστεύουν ότι όλα είναι ένα λάθος μέσα στην αρένα. Είχε σκοτώσει εκατοντάδες ταύρους μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του.
Το ίδιο συνέβη και με τον ταυρομάχο Sebastian Castella στην επίμαχη φωτογραφία. Ο Castella, κάθεται σε αυτή την μπάρα γύρω από την αρένα μετά την τοποθέτηση του ξίφους στον ταύρο όχι γιατί έχει τύψεις. Πρόκειται γιατί είναι μια συνηθισμένη πράξη ανυπακοής, τμήμα του «σεναρίου» του θεάματος της ταυρομαχίας, σημειώνει το blog.
Η ταυρομαχία, σίγουρα δεν είναι ένας αγώνας, και η έννοια της δικαιοσύνης ή του αθλητισμού δεν υπάρχει, αφού στην ουσία η ταυρομαχία χαρακτηρίζεται μόνο ως σφαγείο .

Πηγή: The Insider 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου