Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Νοσοκομείο τρόμου: Το Αμερικανικό Άουσβιτς στο Αφγανιστάν


enhanced-buzz-30970-1343419299-1
.Κωνσταντίνα Κότσαρη
Αν θέλετε να διαβάσετε μία συγκλονιστική ιστορία για το πόλεμο στο Αφγανιστάν αυτόν το χρόνο, διαβάστε αυτή. Αυτήν την εβδομάδα, μια έρευνα του Κογκρέσου αποκάλυψε συνταρακτικά νέα στοιχεία για ένα αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, το Dawwood, όπου κρατούνται ασθενείς σε «συνθήκες Άουσβιτς».
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Γουίλιαμ Κάλντγουελ, ο τότε διοικητής ενός προγράμματος εκπαίδευσης 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο στο Αφγανιστάν, προσπάθησε να μπλοκάρει τη διερεύνηση του σκανδάλου και διέταξε συγκάλυψη.
Υπάρχουν δύο εν εξελίξει έρευνες που εξετάζουν τις καταχρήσεις στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Dawood: η μία εστιάζεται γύρω από τον Νόμο περί Στρατιωτικής Προστασίας Πληροφοριοδοτών, ενώ η άλλη ασχολείται με τα πολιτικά κίνητρα του Κάλντγουελ στην απόφασή του να αναβληθούν οι έρευνες στο νοσοκομείο για μετά τις εκλογές του 2012.
Ακολουθεί μια πολύ «ενοχλητική ματιά» στο εσωτερικό του Εθνικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Dawood, που εκτελέστηκε με ένορκη κατάθεση αυτόπτων μαρτύρων, τριών αμερικανών συνταγματαρχών στρατού οι οποίοι «έδωσαν σήμα» για το σκάνδαλο, καθώς ποτέ πριν δεν έχουν δημοσιευτεί τέτοιου είδους φωτογραφίες.
Οι φωτογραφίες και οι αντίστοιχες περιγραφές συλλέχθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Ο συνταγματάρχης Gerald Carozza δηλώνει ότι: "Οι ασθενείς ξαπλώνουν στη βρωμιά, σε ορισμένες περιπτώσεις λιμοκτονούν. Ένας ασθενής ήταν στα πρόθυρα να πεθάνει από την πείνα. "
enhanced-buzz-23768-1343335033-12
Αυτός ο ασθενής (φωτογραφία κάτω) περίμενε θεραπεία για τρεις ημέρες, χωρίς να γίνει έλεγχος των πληγών, και τα ρούχα του ήταν λερωμένα. Δεν δόθηκε κανένα αναλγητικό πριν από το χειρουργείο του, και παρέμεινε ξύπνιος κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν περιγράφει ότι η επέμβαση γίνεται σε συνθήκες ελλιπούς αποστείρωσης. Ο συγκεκριμένος ασθενής πέθανε 4 ημέρες αργότερα από περιτονίτιδα - σχετική με σήψη, χωρίς ποτέ να επιστρέψει στο χειρουργείο για την ανάλογη θεραπεία.
enhanced-buzz-24205-1343334850-8
Κατά τη διάρκεια του σκανδάλου και της επακόλουθης συγκάλυψης, η πλειοψηφία του προσωπικού του νοσοκομείου Dawood έχει παραμείνει στη θέση του. Ο Κάλντγουελ (φωτογραφία) είναι τώρα Διοικητής Βόρειας Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ και ανώτερος διοικητής του οχυρού «Sam Houston» στο Τέξας.
enhanced-buzz-2339-1343357010-3
Εδώ δημοσιεύονται σκληρές εικόνες από το Άουσβιτς του Αφγανιστάν καθώς και οι καταθέσεις μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου