Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

"Dress code" για τους δασκάλους στις ΗΠΑ!

Όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο σε περιοχή του Κάνσας των ΗΠΑ το φθινόπωρο, δε θα δουν με τζιν, σορτς και φόρμες τους δασκάλους τους. Σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών εφαρμόζεται το λεγόμενο "ντρες κόουντ" στα σχολεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και η κάλυψη των τατουάζ και των σκουλαρικών των δασκάλων.

Σε μια αυξανόμενα αντίθετη πορεία απο την άποψη ότι η ενδυμασία αποτελεί αοκλειστική αυτό έκφραση, οι δασκαλοι πέφτουν θύματα μιας ενδυματολογικές προσέγγισης, ανάλογης με αυτή των μαθητών στις ΗΠΑ. Αυτο συμβαίνει γιατί πολλα σχολεία θεωρούν ότι οι δασκαλοι ντύνονται ανάρμοστα και πολλοί γονείς διαμαρτύρονται. Επίσης σε περίπου το 19% των σχολείων είναι υποχρεωτική η "ποδιά"...

Οι δάσκαλοι σε πολλα σχολεία απαγορεύεται να έχουν τατουάζ και οι δασκάλες θα πρέπει να φορούν παντελόνια τουλάχιστον 2 εκ. πιο φαρδιά, αφού τα κολάν και οι στενές μπλούζες απαγορεύονται δια ροπάλου.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος εκπαιδευτικός παραβεί τον ενδυματολογικό κώδικα; Αρχικά θα δέχονται συστάσεις και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται πειθαρχικά μέτρα, αλλά όχι απόλυση.

Πηγή: USA today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου