Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Βουτιά 29 χλμ πάνω από τη Γη από τον ατρόμητο Felix

felix2
.Κωνσταντίνα Κότσαρη
Felix o Ατρόμητος, ονομάστηκε ο Felix Baumgartner που έκανε ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα σε ύψος 18 μιλίων (29 χιλιομέτρων) πάνω από τη γη, δηλαδή 3 φορές πιο πάνω από το ύψος που πετούν τα αεροσκάφη.
Ο αυστριακός ριψοκίνδυνος άντρας προσγειώθηκε με ασφάλεια κοντά στο Roswell, στο Νέο Μεξικό, φτάνοντας σε μια πρωτοφανή εκτιμώμενη μέγιστη ταχύτητα των 536 μιλίων/ώρα κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης του.
felix
Είναι η καλύτερη προσωπική επίδοση του Baumgartner ο οποίος έχει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ του τον επόμενο μήνα πηδώντας από 23 μίλια πάνω από τη γη. Ελπίζει να σπάσει έτσι ακόμα και την ταχύτητα του ήχου μόνο με το σώμα του.
«Ένιωσα εντελώς διαφορετικά σε ύψος 90.000 ποδιών (27.400 μέτρα), δήλωσε ο Baumgartner. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος όταν βγαίνεις από την κάψουλα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να κρατηθείς σταθερός».
felix3
Ο παράτολμος Felix ήταν σε ελεύθερη πτώση για περίπου 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πριν από το άνοιγμα των αλεξίπτωτων.
felix4
Ο 43χρονος αυστριακός έχει κάνει και άλλα επικίνδυνα άλματα όπως αυτά από τους δίδυμους πύργους Petronas της Μαλαισίας και τον ουρανοξύστη Ταϊπέι 101 στην Ταϊβάν, δύο από τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου