Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πάπας ζήτησε από τις αραβικές χώρες να δράσουν για μια βιώσιμη ειρήνη, μετά από επίσκεψη στη Βηρυτό.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI (16ος) κάλεσε την διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα οι αραβικές χώρες να λάβουν μέτρα για την εξεύρεση λύσεων ενάντια στις αιματηρές συγκρούσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

"Απευθύνω έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα. Καλώ τις αραβικές χώρες να αδελφωθούν και να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις που σέβονται την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου, τα δικαιώματά του και τη θρησκεία. Όποιος θέλει να οικοδομήσει την ειρήνη πρέπει να σταματήσει το κακό. Δεν είναι εύκολο να δει κανείς στο άλλο πρόσωπο το σεβασμό και την αγάπη, και όμως πρέπει, αν θέλουμε να οικοδομήσουμε την ειρήνη και την αδελφοσύνη", δήλωσε ο Πάπας.
 
Ο Πάπας Βενέδικτος XVI τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η βία στη Συρία. "Είθε ο Θεός να χορηγήσει στη χώρα σας, τη Συρία και τη Μέση Ανατολή, το δώρο της ειρήνης της καρδιάς, να "σιωπήσει" τα όπλα και να σταματήσει κάθε μορφή βίας".

 Σύμφωνα με τους τοπικούε διοργανωτές συγκεντρώθηκαν περίπου 350.000 άτομα,  στην προκυμαία της πρωτεύουσας όπου μίλησε ο ποντίφικας "Ας στραφούμε τώρα στην Παναγία, την Παναγία του Λιβάνου, γύρω από την οποία μπορεί να βρεθούν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι και  να της ζητήσω να παρέμβει με τον Υιό της για σας και ειδικά για τους ανθρώπους της Συρίας και τις γειτονικές χώρες, εκλιπαρώντας για το δώρο της ειρήνης", κατέληξε ο Πάπας Βενέδικτος.

Πηγή: Le Monde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου